Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Την Τετάρτη 24 Απριλίου μαθητές και μαθήτριες και συνοδοί εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Λιανοκλαδίου συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Επισκέψεις Σχολείων στη Βουλή των Ελλήνων” του Ιδρύματος Βουλής.

Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος  επισκεφτήκαμε το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα παρακολουθώντας και την αλλαγή φρουράς των ευζώνων, εισήλθαμε στο επιβλητικό κτίριο της Βουλής των Ελλήνων, ενημερωθήκαμε για την ιστορία του, ξεναγηθήκαμε στην έκθεση που στεγαζόταν στον χώρο και τέλος παρακολουθήσαμε από τα θεωρεία της Βουλής τη συζήτηση βουλευτών επί διαφόρων θεμάτων. Κατά τη διάρκειά της ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε στην αίθουσα συνεδριάσεων την παρουσία μας.

Στη συνέχεια ξεναγηθήκαμε περπατώντας σε σημαντικά μέρη του κέντρου της πόλης των Αθηνών, περάσαμε από την γνωστή και ιστορική περιοχή της Πλάκας (κάτω από την Ακρόπολη) και τέλος φτάσαμε στο Μουσείο της Ακρόπολης. Με τη βοήθεια ξεναγού περιηγηθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στους χώρους του μουσείου και σε πολλά σημαντικά εκθέματά του, ενώ απολαύσαμε και την εξαίσια θέα προς τον περίφημο λόφο της Ακρόπολης.

Να ευχαριστήσουμε θερμά την κα Κατερίνα Βουτσαδάκη που αφιλοκερδώς και με πολλή ευγένεια προσφέρθηκε να μας οδηγήσει μέσα από τα στενά της παλιάς Αθήνας, δίνοντάς  μας πολλές και ενδιαφέρουσες ιστορικές πληροφορίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *